کد مطلب: 112821
ايران رئيس اوپک گازي شد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 845

به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از مهر: با وجود غيبت رستم قاسمي وزير نفت و نماينده ايران در هيات عامل در چهاردهمين نشست وزارتي مجمع کشورهاي صادرکننده گاز اما مطابق با ترتيب حروف الفبا، ايران به عنوان رئيس دوره‌اي نشست وزارتي مجمع کشورهاي صادرکننده گاز در سال 2013 ميلادي انتخاب شد.

همچنين پس از واگذاري ميزباني سران کشورهاي صادرکننده گاز به روسيه در سال 2013 ميلادي، ميزباني نشست وزارتي اين مجمع گازي به ايران واگذار شده است تا دست صنعت گاز کشور هم از عضويت در مجمع کشورهيا صادرکننده گاز خالي نماند.

در همين حال محمد بن صالح الساده وزير انرژي و صنعت قطر هم به عنوان نائب رئيس نشست وزارتي سال 2013 ميلادي مجمع کشورهاي صادرکننده گاز انتخاب شده است.

بررسي آخرين تغيير و تحولات قيمت و بازار جهاني گاز طبيعي، تصويب مجوز برگزاري جشن سالگرد مجمع کشورهاي صادرکننده گاز و تاسيس يک موسسه مالي از مهمترين محورهاي برگزاري چهاردهمين نشست وزارتي مجمع کشورهاي صادرکننده گاز در قاره سياه بود.

طرح تاسيس مجمع کشورهاي صادرکننده گاز 10 بهمن سال 1385 از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي ايران حضرت آيت الله خامنه اي در ديدار با ايگور ايوانف دبير شوراي امنيت وقت روسيه مطرح شد.

بر اين اساس با اعلام آمادگي ايران، روسيه و قطر به عنوان تروئيکاي گازي جهان نشست سه جانبه‌اي مهر ماه سال 1387 به منظور تسريع در ايجاد يک مجمع جهاني به ميزباني تهران برگزار شد.

پس از توافق وزيران نفت و انرژي تروئيکاي گازي درباره چارچوب ايجاد يک مجمع مستقل بين‌المللي گاز، با تصويب اساسنامه روسي اين مجموعه در نشست مسکو، به طور رسمي فعاليت‌هاي اين مجمع بين‌المللي با حضور 11 کشور دارنده ذخاير گاز طبيعي جهان آغاز شد.

در نهايت با تاسيس اين مجمع جهاني گاز ابتدا مقر دائمي دبيرخانه مجمع کشورهاي صادرکننده گاز به قطر و سپس "لئونيد بوخانوفسکي" نامزد روسيه هم به مدت دو سال به عنوان دبيرکل مجمع کشورهاي صادرکننده گاز انتخاب شد.

مسئولان وقت وزارت نفت در پاسخ به انتخاب دبيرکل روسي براي مجمع کشورهاي صادرکننده گاز، سه عامل ميزان توليد، حجم ذخاير، صادرات گاز و قدمت حضور در بازارهاي جهاني گاز را از مهمترين عوامل دبيرکلي روسيه در اين مجمع دانسته و اعلام کردند: با حضور روسيه به عنوان دبير کل وضعيت دبيرخانه و سامان دهي بازارهاي جهاني از بلاتکليفي خارج مي‌شود.

کشورهاي عضو مجمع صادرکنندگان گاز 42 درصد از توليد گاز جهان، 70 درصد از ذخاير گازي جهان، 38 درصد از انتقال گاز با خط لوله و 85 درصد از تجارت گاز طبيعي مايع شده (ال.ان.جي) را در اختيار دارند.

کشورهاي الجزاير، بوليوي، مصر، گينه استوايي، ايران، ليبي، نيجريه، قطر، روسيه، ترينيداد و توباگو، ونزوئلا و عمان که آبان ماه گذشته به جي يي سي اف پيوست، از اعضاي اين مجمع جهاني به شمار مي روند.

در حال حاضر 11 کشور به عنوان عضو و سه کشور ناظر در مجمع کشورهاي صادرکننده گاز حضور دارند که کشورهاي عضو 42 درصد از توليد گاز جهان، 70 درصد از ذخاير گازي جهان، 38 درصد از انتقال گاز با خط لوله و 85 درصد از تجارت گاز طبيعي مايع شده (ال.ان.جي) را در اختيار دارند.

نخستين اجلاس سران مجمع کشورهاي صادرکننده گاز 24 آبان 1390 با حضور دوازده کشور به عنوان عضو دائم و 3کشور عضو ناظر در دوحه برگزار شد.  

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html